У Пентагоні назвали штати, які отримують найбільші інвестиції від військової допомоги Україні

Американські штати Пенсильванія, Аризона і Техас отримують найбільшу вигоду від фінансування США озброєння для України.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Пентагон у п'ятницю оприлюднив документи щодо розподілу між усіма штатами 41,7 мільярда доларів на закупівлю, інвестиції та заміну всіх видів систем для підтримки України.

Згідно з цими даними, найбільше — 2,52 мільярда доларів на виробництво зброї та боєприпасів — отримала Пенсильванія, штат, який може вплинути на результати президентських виборів у США.

В Аризоні витрати та інвестиції, пов'язані з Україною, становили 2,02 мільярда доларів, а в Техасі — 1,85 мільярда доларів.

Адміністрація президента США Джо Байдена наголошувала, що багато зброї, відправленої до Києва, буде заміщено завдяки новим контрактам на мільярди доларів, укладених з американськими компаніями. Мільярдні контракти отримали, зокрема, аризонська компанія RTX Raytheon, яка виробляє ракетні системи Patriot, та General Dynamics — виробник артилерійських снарядів, які виготовляються в кількох штатах, включаючи Пенсильванію, Огайо і Техас.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США має до кінця місяця витратити 6 млрд доларів на військову допомогу Україні або ризикує втратити ці кошти.

Источник