У російському Іжевську сталася стрілянина в школі — десятеро загиблих, серед них є діти

У росії в адміністративному центрі республіки Удмуртія Іжевську сталася стрілянина у школі – десятеро загиблих, серед них п'ятеро дітей.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Медузу".

«Вранці 26 вересня чоловік відкрив стрілянину в іжевській школі № 88. Обставини того, що трапилося, поки не зрозумілі: телеграм-канали публікували фото класу із забарикадованими дверима», — йдеться у повідомленні.

Судячи з фото з місця події, біля школи знаходиться поліція та росгвардія.

За попередніми даними слідчого комітету, загинули дев'ятеро людей — п'ятеро дітей, двоє охоронців та двоє вчителів. Раніше повідомлялося про загибель шести осіб та 20 постраждалих. При цьому телеграм-канал «112» повідомляє про десятьох загиблих, з яких п'ятеро осіб — діти.

Нападник наклав на себе руки, заявили в МВС. Даних про його особу немає. Baza стверджує, що він одягнений в одяг з нацистською символікою та озброєний двома пістолетами Макарова.

Baza опублікувала два «кружечки», зняті школярами під час події; на них чути постріли.

Baza також опублікувала відео, зняте, мабуть, під час евакуації зі школи; на ньому видно, як рятувальник веде пораненого школяра, а поліцейські відганяють людей від школи.

Видання Mash повідомляє про дев'ятьох постраждалих школярів. «Діти рятувалися від куль, зістрибуючи із верхніх поверхів. Шість семирічних хлопців зараз знаходяться під опікою бригад швидкої допомоги. У двох із них тяжкі травми, у чотирьох – середні. Це або вогнепальні поранення або переломи після стрибків», — повідомляє Mash.

У росії після того, як президент путін оголосив 21 вересня "часткову мобілізацію" для продовження війни в Україні, по всій країні відбуваються протести.

Источник