У США вважають, що Ізраїль звузив коло своїх цілей у відповідь на атаку Ірану — ЗМІ

Американські чиновники вважають, що Ізраїль звузив коло своїх цілей у відповідь на масштабну ракетну атаку з боку Ірану на початку місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC News.

За словами чиновників, коло цілей було обмежене до військової та енергетичної інфраструктури Ірану.

Немає жодних ознак того, що Ізраїль атакуватиме ядерні об’єкти Ірану чи здійснюватиме ліквідацію людей, але офіційні особи США підкреслили, що ізраїльтяни ще не прийняли остаточного рішення щодо того, як і коли саме будуть діяти.

Зазначається, що представники влади у США та Ізраїлі заявили, що відповідь Ірану може бути реалізована під час свята Йом Кіпур (11-12 жовтня).

За словами офіційних осіб у США, Ізраїль поділився додатковою інформацією про свою майбутню відповідь Ірану, але, при цьому, вони не надали багато деталей з міркувань оперативної безпеки.

Американські чиновники продовжують закликати уряд Ізраїлю зробити свою відповідь «пропорційною», дотримуючись військових цілей і уникаючи нафтових, газових і ядерних об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, з Ірану по території Ізраїлю у вівторок увечері, 1 жовтня, було випущено 180 балістичних ракет, по всій країні лунали сирени повітряної тривоги.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що завдати удару Ірану у відповідь на ракетну атаку є обов’язком його країни.

Фото: Getty Images

Источник