У Тбілісі протестувальники перекрили дорогу перед парламентом

Учасники акції протесту проти фальсифікації парламентських виборів у Грузії перекрили проспект Руставелі у столиці країни Тбілісі, де розташована будівля парламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

Сам мітинг поки не розпочався – люди продовжують підходити, багато хто їде сюди після роботи.

Незабаром мають з'явитися президентка Грузії Саломе Зурабішвілі та лідери опозиції – вони завершують консультації перед акцією.

Protests starting up on Tbilisi's Rustaveli Ave, in front of Georgia's parliament building. Thousands here already for what promises to be a pivotal night in Georgian history. pic.twitter.com/9VCZGutyJ7

— Neil Hauer (@NeilPHauer) October 28, 2024

Усі чотири опозиційні партії, які, за даними ЦВК, подолали 5-відсотковий бар'єр на виборах, заявили, що голосування було фальсифіковане, і вони не визнають офіційних результатів.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні спостерігачі заявили про тиск і залякування на виборах у Грузії. Міжнародна місія зі спостереження за парламентськими виборами у Грузії налічувала 529 представників із 42 країн, зокрема 380 експертів БДІПЛ, 60 парламентаріїв і співробітників Парламентської асамблеї ОБСЄ, 39 представників від ПАРЄ, 38 – від Парламентської асамблеї НАТО і 12 – від Європарламенту.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася визнавати вибори до парламенту, результати яких назвала "тотально сфальсифікованими".

Центральна виборча комісія Грузії опублікувала попередні результати голосування на парламентських виборах, згідно з якими партія влади "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула 54,273%. Партія експрезидента Грузії Саакашвілі "Єдність – Національний рух", "Коаліція за зміни", опозиційні партії "Гахарія – за Грузію" та "Лело" заявили, що не визнають результатів парламентських виборів.

Фото: NewsGeorgia

Источник