У Туреччині вилучили третю за обсягом партію кокаїну в історії країни

Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая заявив, що поліція вилучила третю за величиною партію кокаїну в історії країни.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

За словами міністра, під час операції у трьох провінціях конфісковано близько 608 кілограмів кокаїну, здебільшого в рідкому вигляді. Крім того, вилучено майже 830 кілограмів хімічних речовин, які використовуються для виробництва наркотику.

"Кількість кокаїну, вилученого в ході операції, стала третьою за величиною за партією кокаїну, будь-коли вилученою в Туреччині", — заявив міністр.

Єрлікая зазначив, що поліцейська операція була спрямована проти міжнародної банди, ймовірно, очолювану особою з лівано-венесуельським громадянством. Його затримали разом із трьома іноземцями, членами "організованого злочинного угруповання", а також дев'ятьма турками.

За словами міністра, банда використовувала виноградники в Текірдазі та Анталії для зберігання хімікатів і переробки кокаїну, який був замаскований під добрива.

Групи моніторингу організованої злочинності зазначають, що Туреччина стає транзитним центром у транспортуванні кокаїну з Південної Америки до Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у порту Белфаста у чоловіка вилучили партію канабісу вартістю £1,25 мільйона.

Фото: Turkish Ministry of the Interior

Источник