Угорський уряд не прийняв делегацію сенаторів США, яка приїхала у Будапешт на зустріч з ним

Двопартійна делегація американських сенаторів прибула з офіційним візитом до столиці Угорщини в неділю, щоб закликати уряд країни негайно схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО, проте урядовці відмовилися зустрічатися з сенаторами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

"Зі вступом Швеції до НАТО Угорщина і ваш прем'єр-міністр зроблять велику послугу волелюбним народам світу", – заявив сенатор-республіканець Том Тілліс під час пресконференції в посольстві США у Будапешті.

За словами сенаторки-демократа Джина Шахін, «розчаровує» те, що жоден член угорського уряду не прийняв запрошення зустрітися з делегацією, але вона "налаштована оптимістично" і сподівається, що питання про вступ Швеції буде подано на ратифікацію, коли угорські законодавці знову зберуться на засідання 26 лютого.

Сенатор-Демократ Кріс Мерфі зауважив, що відмова уряду Орбана зустрітися з делегацією є «дивною і викликає занепокоєння».

Міністр закордонних справ Угорщини Петро Сійярто сказав у п'ятницю, що вітає візит сенаторів, але заявив: «Не варто намагатися чинити на нас тиск, тому що ми є суверенною країною».

Угорщина – єдина з країн НАТО, яка не ратифікувала заявку Швеції.

Як повідомляв Укрінформ, американські сенатори представлять Конгресу США двопартійну резолюцію, яка засуджує відступ демократії в Угорщині.

Раніше в лютому голова сенатського комітету з міжнародних відносин Бен Кардін порушив питання про можливість запровадження санкцій проти Угорщини і назвав Орбана «найменш надійним членом НАТО»

Источник