Уряд Канади просить у парламенту майже $200 мільйонів на військову допомогу Україні

Уряд Канади звернувся до парламенту із запитом про виділення 250 млн канадських доларів (близько 192 млн дол. США) на військову допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у бюджетному документі, внесеному у лютому урядом Канади до Палати громад.

“Просимо парламент схвалити для Міністерства оборони виділення 250 млн дол. для надання військової допомоги Україні”, — зазначається у документі.

Як наголошується, ці кошти “підтримають надання обладнання чи послуг Україні для захисту її суверенітету”.

У документ також включено близько 219 млн дол. США на посилення канадської військової присутності у Латвії в рамках операції Reassurance й більше 450 млн дол. США на закупівлю 16 сучасних розвідувальних літаків Boeing P-8A Poseidon.

Канада потребує нових розвідувальних літаків для зміни СР-140 Aurora, які перебувають на озброєнні країни з початку 1980-их та вже не відповідають сучасним вимогам. Boeing P-8A Poseidon перебуває на озброєнні США, Великої Британії, Австралії, Нової Зеландії, Індії, Норвегії, Південної Кореї та Німеччини. Цей літак призначений для виявлення і знищення підводних човнів противника в районах патрулювання, розвідки, участі в протикорабельних і рятувальних операціях — як в прибережних районах, так і в Світовому океані.

Як повідомлялося, у лютому Канада оголосила, що закупить для України більше 800 сучасних дронів, частину з яких буде доставлено вже за кілька тижнів.

Источник