Замах на Трампа: Байден закликав американців не втрачати єдності

Президент США Джо Байден закликав націю до єдності – попри всі політичні розбіжності – на тлі замаху на вбивство кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа в суботу в Пенсильванії.

Про це глава Білого дому заявив у неділю під час телезвернення до американців, передає Укрінформ.

«Єдність – це найбільш недосяжна мета, але немає нічого важливішого, ніж це прямо зараз – єдність. Ми будемо дискутувати та не погоджуватися – і це не зміниться – але ми не будемо втрачати з уваги того факту, ким ми є як американці», — підкреслив Байден.

Він знову засудив акт насильства, що стався в суботу.

«Спроба вбивства суперечить усьому, за що ми виступаємо як нація, усьому»,- підкреслив глава Американської держави.

Байден зауважив, що ФБР проводить розслідування інциденту, яке досі перебуває на початковій стадії, додавши, що він доручив провести його ретельно й швидко.

«Інформації про мотиви стрільця ми поки не маємо. Ми знаємо, хто він. Я закликаю всіх, будь ласка, не робіть припущень щодо його мотивів чи зв’язків. Нехай ФБР виконує свою роботу», — наголосив Байден.

Крім того, він зазначив, що після консультацій з посадовцями в уряді, які відповідають за внутрішню та національну безпеку, було прийняте рішення зробити низку кроків.

По-перше, як підкреслив Байден, Трамп як колишній президент, а також кандидат від Республіканської партії, вже отримує підвищений рівень захисту. «І я був послідовним у своєму розпорядженні Секретній службі надати йому (Трампу — ред.) всі ресурси та засоби захисту, необхідні для забезпечення його подальшої безпеки», — зауважив Байден.

По-друге, президент США доручив керівнику Секретної служби переглянути всі заходи безпеки на національному з’їзді Республіканської партії, який має розпочатися в понеділок.

Й, по-третє, буде проведена незалежна перевірка рівня безпеки на мітингу в Пенсильванії, де відбувся напад на Трампа, щоби точно оцінити те, що сталося.

«І ми поділимося результатами цієї незалежної перевірки з американським народом», — зауважив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, під час виборчого мітингу Трампа у Батлері (штат Пенсильванія) сталася стрілянина. За інформацією правоохоронців, нападник зробив кілька пострілів з даху будівлі неподалік від місця проведення мітингу, після чого був ліквідований агентами Секретної служби. Пізніше ФБР встановило особу нападника як 20-річного Томаса Метью Крукса з Бетел-Парку, штат Пенсильванія.

Источник