Звірства росіян у Бучі: Байден назвав путіна воєнним злочинцем – має бути суд

Президент США Джо Байден закликав до проведення судового розгляду вчинків кремлівського лідера володимира путіна й російських сил в Україні та заявив, що добиватиметься нових санкцій проти рф після повідомлень про звірства в Бучі.

Про це він заявив журналістам у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ви бачили, що сталося в Бучі», – зазначив глава Білого дому.

Він назвав вчинки росіян звірячими, а кремлівського ватажка – «воєнним злочинцем».

«Я вважаю, що це – воєнний злочин… Він (путін – ред.) має бути притягнутий до відповідальності», — підкреслив американський президент.

Глава Білого дому також заявив, що планує запровадити додаткові санкції проти росії через жорстоку війну, яку вона веде в Україні з 24 лютого. Водночас він наголосив на необхідності надалі посилювати оборонні можливості України.

«Ми повинні надалі надавати Україні необхідну зброю для продовження їхньої боротьби. І ми повинні зібрати всі подробиці, щоби це могло стало реальним судовим процесом щодо воєнних злочинів», – сказав Байден.

Як повідомлялось, 24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 чоловік, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них зі зв'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Источник