Як вибрати стільницю для кухні?

Кухонна стільниця — це необхідний предмет інтер’єру для будь-якої кухні. Саме на ній відбуваються найголовніші робочі процеси. Тому, до її вибору потрібно поставитись з максимальною відповідальністю.

Що потрібно знати, щоб обрати кухонну стільницю?

Багато людей задаються питанням “як правильно вибрати стільницю на кухню?” Вибір стільниць, щонайперше, полягає у виборі матеріалів. Кухонна стільниця має різні види. Легкість догляду та відповідність дизайну кухні відіграє не останню роль у цьому питанні.

Критерії, які важливо врахувати

1. Матеріал: потрібно обирати такий, що подобається вам та відповідає потребам.

2. Витривалість: стільниця повинна витримувати вплив вологи та температури.

3. Легкість догляду: матеріал має бути зручний для очищення.

4. Вартість: ціни на кухонні стільниці можуть суттєво відрізнятись, на кожен бюджет можна підібрати відповідний товар.

5. Стиль: дизайн має гармонійно вписатись у кухню.

З якого матеріалу купити стільницю?

Яку стільницю краще вибрати для кухні? Вона має бути з водостійкого та міцного матеріалу і відповідати всім очікуванням та побажанням. З вибором найкращої стільниці допоможуть тут https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/mdf/.

Камінь

Кухонні стільниці з каменю дуже міцні, їх важко подряпати, не бояться вологи. Легко чистяться і прості у догляді. Кам’яна стільниця це максимально стильна річ.

ДСП

ДСП — це деревостружкова плита, яка є найдоступнішим матеріалом для кухонних стільниць. Така кухонна стільниця виготовлена з деревних стружок, змішаних з клеєм, що робить її стійкою до вологи та зношування. На ДСП можна нанести різні декоративні покриття, що може зробити її схожою на дерево або камінь.

Плитка

Плитка дуже міцна і стійка до зношування, у побуті вона може прослужити досить довгий час. Вона також вологостійка, без зусиль чиститься та миється. А також, плитка доступна в різних кольорах, текстурах і дизайнах.

Дерево

Дерево — теж гарний вибір для кухонної стільниці. Це натуральний матеріал, дерево приємно пахне. Але цей матеріал потребує більш уважного догляду, оскільки він схильний до подряпин та пошкоджень від води і температури.

Скло

Скло — це дуже цікавий вибір. Воно стильне, завжди буде виглядати сучасно. Скляна стільниця легко чиститься, проте легко забруднюється. Скло досить тендітне та вразливе до подряпин, матеріал вимагає обережності та постійного догляду.

Як правильно обрати колір стільниці для вашої кухні

Колір кухонної стільниці обов’язково повинен гармонійно поєднуватись з вже наявними кольорами в інтер’єрі кухні. Колір має відповідати загальному стилю кухні, сучасна вона чи класична? Ну і звісно, що колір має подобатись майбутньому власнику.

Процес виготовлення кухонних стільниць

Першим етапом є вимірювання необхідних параметрів. Далі потрібно обрати матеріал, з якого буде зроблена кухонна стільниця. Після вибору матеріалу розпочинається процес її виготовлення. Коли вона вже готова, здійснюється доставка та встановлення. Останнім етапом є перевірка для запевнення, що все на своїх місцях і відповідає очікуванням.