Авіація ЗСУ завдала по ворогу 11 ударів, уражені три позиції ЗРК

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по російських загарбниках 11 ударів, влучивши, зокрема, по трьох позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу станом на 18:00 12 листопада, у визволених населених пунктах Херсонської області підрозділи Сил оборони проводять стабілізаційні заходи. До Херсона повернулися та розпочали роботу представники обласної військової адміністрації.

Противник тим часом удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра. Водночас продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках.

Протягом доби російські війська здійснили 14 авіаційних ударів та близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під ворожим вогнем опинилися понад 15 населених пунктів Донецької, Дніпропетровської та Сумської областей.

На Волинському й Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. республіка білорусь надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України.

Формування російсько-білоруського угруповання військ на території білорусі триває. Залишається небезпека ракетних й авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли. Зокрема, на Сіверському з мінометів та ствольної артилерії бив по районах населених пунктів Славгород і Ромашково Сумської області.

На Слобожанському напрямку зафіксовані 23 артилерійські обстріли районів населених пунктів, розташованих неподалік від лінії зіткнення.

На Куп’янському та Лиманському напрямках з танків й усього спектру артилерії росіяни завдавали ударів по районах Берестового, Макіївки, Площанки, Кислівки, Білогорівки, Стельмахівки та Сіверська.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники обстрілювали райони Опитного, Білогорівки та Нью-Йорка.

На Авдіївському напрямку з танків і різнокаліберної артилерії війська рф били по районах Мар’їнки, Авдіївки, Новомихайлівки й Опитного.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни обстрілювали з танків й артилерії різних типів райони Времівки, Вугледара, Щербаків, Степового і Пречистівки.

На Південнобузькому напрямку після підривів Антонівського автомобільного й залізничного мостів та дороги через греблю Каховської ГЕС й інших раніше наведених мостових переправ ворог здійснює інженерне обладнання позицій на лівому березі річки Дніпро.

Встановлено, що російське військово-політичне керівництво не припиняє спроби інтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей у правовий простір росії. Так, з 11 листопада на вказаних територіях припиняється видача документів самопроголошених територіальних утворень, зокрема щодо участі в бойових діях.

Командуванню 1-го та 2-го армійських Південного військового округу збройних сил рф надане розпорядження про централізоване переведення грошових розрахунків з особовим складом до фінансових установ і на російські банківські картки.

За даними Генштабу, військовослужбовцям згаданих підрозділів запропоновано продовжити службу на контрактній основі за законодавством росії. Водночас ці особи висловлюють побоювання щодо ануляції призначених псевдореспубліками документів та пільг у разі відмови від нового контракту.

На тимчасово захоплених територіях Херсонської області погіршується морально-психологічний стан і дисципліна російських солдатів. У населеному пункті Генічеськ введений «сухий закон». Загарбницька влада вилучила й вивезла спиртні напої з місцевих складів, магазинів, ресторанів та інших закладів громадського харчування.

Підтверджене ураження Силами оборони України району зосередження російських військ у Луганській області, а саме — у районі населеного пункту Гірське. За інформацією Генштабу, втрати ворога в результаті завданого по ньому удару становлять 27 осіб загиблими та 18 — пораненими.

Під час ударів, завданих протягом доби авіацією Сил оборони України, під ураження потрапили вісім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також три позиції ЗРК противника.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони уразили один пункт управління, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також інші важливі військові об’єкти загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 листопада захисники України ліквідували близько 80 тисяч 210 російських загарбників, також знищили 2838 танків, 5730 бойових броньованих машин, 1829 артилерійських систем й іншу техніку ворога.

Источник