Авіація ЗСУ завдала за день чотири удари по ворогу

Авіація Збройних сил України протягом поточної доби завдала по російських військах чотири удари, зокрема по позиції зенітного ракетного комплексу.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 23 листопада.

"Протягом дня російські окупанти завдали масованого удару по об’єктах енергетичної інфраструктури нашої держави. За попередньою інформацією, було застосовано до 65 крилатих ракет Х-101, 51 з яких збито Силами оборони України", — зазначили в Генштабі.

Відео: Генеральний штаб ЗСУ

Повідомляється, що ворожих ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ, ТЕС та електропідстанції в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській і Запорізькій областях. Інформація про наслідки уточнюється.

У ніч на 23 листопада російські війська здійснили два ракетні удари по Запорізькій області, а також п'ять обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню район населеного пункту Кустине Сумської області.

На Слобожанському напрямку в прикордонних районах Бєлгородської області війська рф продовжують утримувати свої підрозділи для проведення демонстраційних дій. Періодично ворог обстрілює позиції Сил оборони, а також населені пункти Харківської області поблизу державного кордону України.

На Куп’янському й Лиманському напрямках загарбники обороняються. З танків, мінометів і ствольної артилерії здійснюють обстріли, зокрема в районах Кислівки, Крохмального й Берестового Харківської області, а також Макіївки та Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій. З танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії обстрілює обʼєкти в районах Бахмутського, Бахмута, Кліщіївки, Зеленопілля, Авдіївки, Водяного, Первомайського та Невельського.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках війська рф обороняються. Від артилерійського вогню противника постраждали райони близько десяти населених пунктів.

На Криворізькому та Херсонському напрямках росіяни ведуть позиційну оборону. Із застосуванням ствольної й реактивної артилерії загарбники завдавали ударів по Мар’ївці Дніпропетровської області, а також по Херсону, Токарівці, Антонівці та Дніпровському Херсонської області.

За даними Генштабу, російські війська продовжують зазнавати втрат. Встановлено, що до лікарняних закладів окупованої Горлівки Донецької області протягом останніх днів були доставлені понад 30 важкопоранених військових із північно-західної околиці міста.

На тимчасово захопленій території Луганської області загарбники продовжують здійснювати примусове переселення проукраїнськи налаштованих жителів. Так, під приводом контрдиверсійних дій протягом минулого тижня з населених пунктів Денежникове та Штормове були вивезені близько 20 місцевих фермерів.

Підтверджене ураження Силами оборони України живої сили та військової техніки рф за попередні дні. Зокрема, у Луганській області уражений склад боєприпасів, близько 50 російських військових ліквідовані, ще орієнтовно стільки ж поранені. У Запорізькій області ворог втратив близько 15 осіб убитими та до 20 — пораненими.

Українська авіація протягом поточної доби завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника та ще один — по позиції зенітного ракетного комплексу.

Бійці ракетних військ й артилерії Сил оборони в той же час уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також позицію ЗРК загарбників.

Источник