Більшість росіян виступають за продовження війни в Україні — опитування

Більшість росіян виступають за продовження війни в Україні - опитування

Фото: gettyimages.com Більшість росіян виступає за продовження війни в Україні

Менш як третина жителів Росії хочуть припинення бойових дій в Україні, тоді як 57% вважають, що вони мають тривати.

Близько 30% росіян вважають, що війну в Україні треба зупинити зараз. Про це свідчать результати закритого опитування, проведеного наприкінці червня на замовлення Кремля, які опинилися у розпорядженні видання Медуза.

Респондентів запитували: «Одні кажуть, що бойові дії в Україні потрібно зупинити якнайшвидше. Інші вважають, що бойові дії зараз не слід зупиняти. Яка точка зору вам ближча — перша чи друга?»

З результатів опитування випливає, що 30% людей, які взяли участь в опитуванні, вважають, що бойові дії в Україні потрібно «зупинити якнайшвидше».

Ще 13% важко відповісти; 57% опитаних вважають, що війну треба продовжувати.

За результатами цього ж опитування, у віковій групі 18-24 роки за припинення війни виступають 56%, а за продовження — лише 19%.

Серед росіян 25-34 років закінчення війни підтримують 43%, продовження бойових дій — 41%.

Загалом, чим старші респонденти, тим більше вони підтримують війну. Наприклад, серед респондентів віком від 60 років за продовження вторгнення висловилися 72% опитаних.

У Москві та Санкт-Петербурзі, судячи з даних закритого опитування, припинення бойових дій хочуть близько 40% респондентів, а 48% виступають за їхнє продовження. Найбільше (62%) прихильників продовження боїв — в інших російських містах-мільйонниках.

Також на прохання Кремля вивчалася залежність підтримки продовження війни та медіаспоживання. Серед «активних користувачів інтернету» за закінчення бойових дій виступають 47% респондентів, а 35% — за їхнє продовження. Проте серед телеаудиторії прихильників завершення воєнного конфлікту лише 22%, а 68% таких респондентів виступають за його продовження.

Відкрито ці дані соцопитування ВЦВГД не публікує.

Нагадаємо, наприкінці травня результати опитування показали, що в РФ втрачають інтерес до того, що відбувається в Україні.

Понад 90% українців негативно ставляться до РФ — опитування

Джерело