Британія виділила Україні майже $4,5 мільярда на купівлю військового обладнання

Велика Британія виділила Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (майже $4,5 млрд) на закупівлю сучасного військового обладнання від британських виробників.

Про це повідомила пресслужба уряду Британії, передає Укрінформ.

У повідомленні йдеться, що британська торгівельна місія у складі представників Міністерства оборони, Департаменту з питань бізнесу і торгівлі та оборонної асоціації ADS відвідала Україну для проведення зустрічей з українським урядом і представниками промисловості.

Цей крок був продовженням угоди, підписаної в липні, яка дозволить Україні витратити 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

«Підтримка України з боку Великої Британії є залізною. Поглиблюючи наші зв'язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власний промисловий потенціал, водночас посилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку стільки, скільки буде потрібно», — заявив міністр у справах Збройних сил Британії Люк Поллард.

Міністерство оборони вже уклало контракти з кількома британськими компаніями, зокрема з Thales, які вироблятимуть зенітні ракети, та Sheffield Forgemasters — на виготовлення стволів артилерійських гармат. В повідомленні зазначається, що майбутні замовлення перебувають на стадії підготовки і будуть фінансуватися Україною за рахунок власних резервів та 3,5 млрд фунтів стерлінгів експортного фінансування, наданих Великою Британією.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія надішле українській армії більше самохідних артилерійських гармат AS90, частина з яких уже є в Україні, а інші будуть доставлені найближчим часом.

Фото: Міноборони

Источник