Будівництво баз і катерів для ВМС: Резніков розповів про чотири контракти з Британією

Ратифікація кредитної угоди між Україною та Великою Британією запустить практичну фазу виконання проєктів, які посилять спроможності ВМС ЗСУ.

Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Увесь минулий тиждень в Одесі тривали перемовини з британською стороною, і ми узгоджували деталі чотирьох контрактів, пов’язаних з цією рамковою угодою. Вони стосуються будівництва двох військово-морських баз у Бердянську та Очакові, будівництво восьми сучасних ракетних катерів, придбання тральщиків та ракет. Реалізація цієї угоди дозволить за два-три роки суттєво підвищити спроможності українського флоту», — зазначив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня Верховна Рада ратифікувала Рамкову угоду між урядами України та Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських сил Збройних сил України. Угода про кредитування та підтримку військово-морського флоту України на 1,7 млрд фунтів стерлінгів була підписана у Лондоні у листопаді 2021 року. Вона передбачає фінансування в розмірі 1,7 млрд фунтів для закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного виробництва восьми ракетних кораблів та фрегата. Також планується поставка і модернізація озброєння для наявних суден та консультаційно-технічна підтримка будівництва військово-морської інфраструктури.

Источник