Держдеп зреагував на останні повітряні атаки росіян на українські міста

США вважають неприпустимими обстріли російськими військами мирних українських міст, а також об’єктів критично важливої інфраструктури.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, так заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател прокоментував повітряну атаку, яку російські агресори вчинили минулої ночі, у тому числі на Київ.

«Це ще один рядок у довгому списку (проявів – ред.) російської агресії проти України», — констатував представник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що офіційний Вашингтон постійно виступає із заявами, які засуджують дії росіян.

«Такі акції та діяльність є цілковито неприпустимими», — наголосив Пател.

Представник Держдепу також зазначив, що війна путіна проти України пішла не за планом кремля. Саме тому росія вдається до обстрілів цивільного населення, кидає на фронт в’язнів та обирає ескалацію замість миру.

У цьому зв’язку Пател нагадав, що США минулого тижня оголосили про черговий пакет допомоги Україні та підкреслив, що Вашингтон продовжить надавати підтримку, а також робити кроки для притягнення рф до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби ворог завдав ударів по десяти областях України, у тому числі провів масовану нічну атаку безпілотниками на Київ.

Источник