Динаміка втрат Росії на війні проти України щороку зростає — британська розвідка

Середньодобові втрати росіян на війні проти України щороку стають вищими. З початку російського повномасштабного вторгнення число втрат РФ на добу збільшилось на понад 500 людей.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні йдеться, що з початку повномасштабної агресії у лютому 2022 році російські війська у середньому зазнавали 658 втрат серед особового складу на день. Щороку середньодобові втрати росіян зростали: із 400 осіб у 2022 році до 693 осіб у 2023 році і до 913 у першому кварталі 2024 року.

«Таке зростання свідчить про триваючу залежність Росії від масових втрат для підтримання тиску на українські позиції на фронті», — вважають аналітики розвідки.

Водночас експерти зазначили, що впродовж березня середньодобова кількість російських втрат вбитими і пораненими скоротилась на 74 людини — до 913 людей на день.

У британському Міноборони вказали, що зниження втрат росіян пов’язане із меншою кількістю атак по позиціях ЗСУ протягом минулого місяця.

«Зменшення кількості російських наступальних операцій, найімовірніше, відображає низку факторів: період відпочинку та переозброєння після окупації Авдіївки, а також намір скоротити число загиблих під час російських (президентських — ред.) виборів», — підсумували аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, у минулому звіті британська розвідка зазначала, що російські сили протиповітряної оборони вже неодноразово збивали свої ж літаки над Кримом, що може свідчити про випадкові дії самих операторів ППО.

Источник