До кінця року на полі бою відбудеться серйозна зміна на користь України – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що до кінця нинішнього року на полі бою відбудеться серйозна зміна на користь України.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв’ю Financial Times.

«До кінця цього року на полі бою відбудеться серйозна зміна на користь України. Я сподіваюся, що цього року ми побачимо контрнаступальну кампанію, і що вона буде успішною», — сказав Резніков.

За його словами, передача Україні більше ракет і артилерії було б необхідним для будь-якої спроби України відкинути російські сили в ході контрнаступу.

«Я думаю, що це поетапний рух. Ми показуємо їм (росіянам – ред.), що ми можемо використовувати її (західну зброю – ред.) з точністю та витонченістю, і ми охоплюємо більший діапазон фронту», — сказав він.

Міністр також відзначив вже передану західну зброю, адже вона має велику дальність і є більш точною, ніж стара українська артилерія радянських часів, і допомагає зменшувати кількість загиблих серед українських військових на сході України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що тисячі військовослужбовців Збройних сил України з квітня пройшли підготовку до застосування і експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва. Українські бійці вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, CAESAR та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ “Краб”, а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound.

Источник