Ескалація на сході України: окупанти від початку доби 33 рази відкривали вогонь

У зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні станом на 11:00 окупанти 33 рази порушили режим припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці.

"Станом на 11 годину ранку 18 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 33 порушення режиму припинення вогню, 22 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєн", — ідеться в повідомленні.

Російсько-окупаційні війська обстріляли Болотене, Новогнатівку та Старий Айдар з артилерії калібру 122 мм.

Чотири рази окупанти обстріляли Старогнатівку — з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів.

З автоматичних станкових гранатометів російсько-окупаційні війська обстріляли Чермалик, Піщане — з мінометів калібру 120 мм, Південне — з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів, Шуми, Водяне, Опитне, Гнутове, Невельське — з мінометів калібру 82 мм.

Двічі окупанти обстріляли Світлодарськ — з мінометів калібру 120 мм, 10 разів з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї — Луганське; Верхньоторецьке — з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойової машини піхоти (БМП-2), станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових гранатометів.

Чотири рази ворог обстріляв Нью-Йорк — з мінометів калібру 120 мм., великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів.

Зі станкових протитанкових гранатометів окупаційні війська обстріляли Нижньотепле та Миронівський, Троїцьке — з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів, двічі Гранітне — з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь для припинення активності противника лише в разі загрози життю військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 9:00 18 лютого з боку російсько-окупаційних військ були зафіксовані 20 порушень режиму припинення вогню, 15 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Вогонь окупанти ведуть з населених пунктів та розміщують артилерійські системи поблизу житлових будинків.

Источник