Франція хоче продавати зброю Україні та налагодити спільне виробництво — міністр оборони

Франція хоче позиціонувати себе на українському ринку більш глобально: не лише віддавати стару зброю та допомагати з системами протиповітряної оборони, а і заохотити українців розміщувати оборонні замовлення у Франції та налагодити спільне виробництво.

Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню після візиту в Україну в інтерв’ю France Info, передає Укрінформ.

«Війна триватиме, існують обмеження на передачу техніки у французьких збройних силах. Чи будемо ми продовжувати це робити? Так, тому що завдяки нашим військовим програмам ми збираємося вивести з французької армії багато старого обладнання.. Однак, якщо ми хочемо вистояти, ми повинні мати можливість "зв'язати" французьких виробників безпосередньо з українською армією»,- пояснив Лекорню.

Саме тому близько двадцяти французьких виробників зброї взяли участь у першому збройному форумі, організованому Україною з початку війни, відзначив Лекорню. Їм було важливо зустрітись з українськими компаніями, які можуть бути субпідрядниками французьких виробників.

Серед планів французів також вийти на ринок розмінування. «Завтра, коли війна закінчиться, якщо ми захочемо повернутися до роботи в цій великій сільськогосподарській країні, ми повинні будемо мати можливість очистити поля від мін. У нашій делегації є французький виробник, який виробляє наземні дрони, своєрідних роботів, які здатні виходити на поле бою і знешкоджувати міни, захищаючи сапера», — деталізував міністр збройних сил Франції.

Як повідомлялось, у четвер, 28 вересня, Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорню можливість спільного виробництва "певних видів озброєння" та посилення української ППО. Міністр також зустрівся зі своїм українським колегою.

Фото: Facebook, Sébastien Lecornu

Источник