ФСБ заявила про затримання «українських диверсантів»

ФСБ заявила про затримання "українських диверсантів"

Фото: Скриншот Затримання «диверсанта» у Липецькій області

Російська спецслужба продовжує лякати громадян своєї країни «диверсантами» із Правого сектора.

Російська ФСБ запобігла в Липецькій області теракту, який нібито готувала «українська диверсійна група». Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на спецслужбу у п’ятницю, 29 липня.

Затримання чоловіка та двох жінок відбулося у селі Гориці Добровського району Липецької області. Вони нібито входили до складу диверсійно-розвідувальної групи, створеної організацією Правий сектор під патронажем Служби безпеки України.

У ФСБ заявили, що затримані «проникли на територію Росії з метою здійснення терористичного акту шляхом підриву саморобного вибухового пристрою великої потужності у місцях скупчення цивільних осіб на одному з об’єктів транспортної інфраструктури Липецька».

У затриманих нібито виявлено складові саморобного вибухового пристрою, а в засобах зв’язку — «листування з активними учасниками організації Правий сектор, що викриває їхні злочинні наміри».

Порушено та розслідуються кримінальні справи за статтями про підготовку до терористичного акту, участь в екстремістській організації, незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв (ст.30, 205, ч.2 ст.282.2), п. «а» ч.3 ст.222.1 КК РФ).

Раніше у ФСБ РФ заявили, що українська військова розвідка намагалася завербувати російських льотчиків та викрасти російські бойові літаки.

Також повідомлялося, що російські окупанти видають «газети» з фейковими новинами, які поширюються серед українських військовополонених.

Джерело