Ковбаса і пельмені за чмобіка. Бартер по-російськи

Ковбаса і пельмені за чмобіка. Бартер по-російськи

Фото: соцсети Вдова російського чмобіка отримує «м’ясну компенсацію»

У Росії своєрідно дякують вдовам та сім’ям мобілізованих, які загинули на війні проти України.

Ковбаса, пачка пельменів, дрова чи овочевий набір – це перелік, що отримують сім’ї російських солдатів як компенсацію за загибель їхнього родича на війні проти України. Ще влітку на гробові виплати деякі росіяни могли дозволити купити собі білу Ладу, але тепер у РФ дедалі частіше не виплачують гроші, а пропонують «альтернативу».

Кореспондент.net вирішив зібрати перелік найдивніших «подарунків» від місцевої російської влади сім’ям загиблих мобілізованих.

«М’ясна компенсація»

Почнемо із сьогоднішнього дня. Так, 22 лютого місцева адміністрація Владивостока подарувала вдовам ліквідованих в Україні окупантів ковбасу та паштет. Про це чиновники повідомили каналі міськради, опублікувавши як звіт фотографії з «урочистої» церемонії передачі вдовам пакетів з так званою «м’ясною компенсацією» за чоловіків.

Зазначимо, що після того, як інформація про це розійшлася в соцмережах, адміністрація Владивостока видалила свій пост.

17 лютого сім’ю ліквідованого чмобика «підтримали» пачкою пельменів. Таку «допомогу» отримали мешканці села Алдан-Маадир у російській республіці Тива від місцевої влади. Чиновники також похвалилися у соцмережі, що приурочили «подарунок» до Нового року, який у Тиві святкують 17 лютого за місячним календарем Шагаа.

Власниця «подарунка» Валентина Ондар – мати трьох синів. Її молодший син «героїчно» загинув під Лисичанськом, йдеться у повідомленні. Крім того, на війні в Україні перебуває і другий син жінки. Другу пачку пельменів чиновники вручили багатодітній родині з таким самим прізвищем — Ондар.

Нагадаємо, що в республіці Тива у вересні заявили, що сім’ї мобілізованих отримають по одному барану, 50 кілограмів борошна, два мішки картоплі, а також капусту «при необхідності».

Епопея з шубами

На початку лютого вдовам проросійських бойовиків «ДНР» на окупованій частині Донбасу як компенсацію видали шуби. Чоловік з оточення екс-«міністра оборони ДНР» Ігоря (Стрєлкова) Гіркіна на ім’я Євген Скрипник повідомив, що дружинам загиблих бойовиків передали 21 шубу. За його словами, це сталося завдяки зусиллям бізнесмена Олександра Боряка, а доставкою подарунків займалася дружина Стрєлкова Мирослава Регінська.

6 лютого вона опублікувала відео, на якому 13 жінок тримають шуби та дякують за подарунки. У свою чергу людина, яка знімає ролик, говорить на відео, що «в такі момент відчуваєш, що ми одна сім’я».

Тільки ось «сімейні зв’язки» в «ДНР» виявилися дуже крихкими: одразу після зйомки відео у частини жінок шуби забрали, бо вони нібито «поганої якості», і «пообіцяли незабаром видати нові», повідомила російська організація Феміністський антивоєнний опір.

Пізніше організатори цієї акції взагалі заявили, що шуби видали помилково, тому що вони «призначалися іншим людям».

«Співрозмовниця руху також розповіла, що жінкам про роздачу шуб повідомили на роботі, пообіцявши дорогі подарунки з Москви, якщо вони знімуться у відеоролику. Вона уточнила, що це поширена практика: часто вдови на подібних фото та відео виявляються фейковими», – повідомили журналісти.

Ще лютий кринж

У листопаді на Курській області одна з місцевих адміністрацій вирішила привітати матерів ліквідованих окупантів з Днем матері. Голова Льгівського району Курської області Сергій Коростелев особисто їздив по домівках родичів «200-х», щоб урочисто вручити їм листівки та набори із трьох рушників.

Зазначимо, що сім’ям російським мобілізованим, що ще вбивають людей в Україні, влада РФ також видає дрова, вугілля та овочеві набори.

Зокрема, у Підмосков’ї сім’ям чмобиків роздали овочеві набори, що складаються з 10 кг картоплі та 10 кг моркви. Журналісти розповіли, що набори отримуватимуть 105 сімей на тиждень.

Цікаво, що в сюжеті приховали обличчя всіх родичів «героїв». Усі вони «щиро вдячні» за «допомогу», навіть незважаючи на те, що не знають, де перебувають їхні чоловіки і сини та що відбувається з ними в Україні.

Джерело