Кремль відреагував на резолюцію ООН про репарації

Кремль відреагував на резолюцію ООН про репарації

Дмитро Пєсков скаржиться на «рейдерські методи» Заходу

Захід використовує «рейдерські методи захоплення російських золотовалютних резервів», вважає Дмитро Пєсков.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков назвав резолюцію Генасамблеї ООН щодо репарацій Україні з боку Росії формалізацією пограбування російської держави. Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 15 листопада.

«Звичайно, організатори цього процесу намагаються завершити грабіж наших золотовалютних резервів, які були незаконно заблоковані. Це формалізація цього грабежу з використанням майданчика ООН. Росія категорично проти», — сказав Пєсков журналістам.

На його думку, Захід використовує «рейдерські методи захоплення російських золотовалютних резервів».

«Безумовно, Росія робитиме все можливе», — заявив представник Кремля, відповідаючи на запитання про шанси не допустити вилучення заморожених Заходом російських резервів.

Пєсков додав, що «на тлі абсолютного зневажання в останні півроку всіх основ та правил приватної власності, міжнародного права і так далі, звичайно, превалюють такі рейдерські методи захоплення».

«Усе це ми враховуватимемо при визначенні наших подальших дій», — резюмував він.

Нагадаємо, 14 листопада Генасамблея ООН підтримала резолюцію, якою пропонується запровадити механізм компенсації збитків Україні внаслідок війни, розв’язаної Росією. Документ підтримали 94 країни, утрималось — 74, проти — 13.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, що Росії доведеться заплатити Україні репарації за збитки від війни — це тепер частина міжнародно-правової реальності.

Джерело