Кулеба після ракетних атак Росії закликав Захід: Дайте нам кляті Patriot

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони Patriot для захисту від ракетних атак Росії та боротьби з бомбардуванням на фронті.

Про це він заявив в інтервʼю Politico, повідомляє Укрінформ.

«Дайте нам кляті Patriot… Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, а саме Patriot, ми б змогли захистити від руйнування не лише життя наших людей, а й нашу економіку», – закликав Кулеба.

Глава МЗС пояснив, що українські військові втрачають позиції, тому що Росія почала масово використовувати модернізовані авіаційні керовані бомби, і єдиний спосіб запобігти цьому – збивати літаки з бомбами.

«Бомби – це зброя, від якої не втекти, якщо ви є ціллю. Ви не можете її заглушити. Просто падає на голову і все руйнує… Нам потрібні системи протиповітряної оборони на передовій», – підкреслив міністр.

Politico зазначило, що за годину до зустрічі з главою української дипломатії в понеділок, 25 березня, Росія атакувала столицю балістичними ракетами, а сам Кулеба в цей час знімав відео про свою майбутню поїздку в ботанічному саду.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 25 березня у Києві пролунали кілька вибухів. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив про знищення двох балістичних ракет, випущених російськими військами по Києву з тимчасово окупованого Криму.

Уламки ракет впали у Печерському, Голосіївському і Солом’янському районах Києва. Зруйновано частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Відомо про 10 постраждалих, у тому числі 16-річну дівчинку. Госпіталізовані двоє людей.

Після російського удару Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони.

Источник