Легіон «Свобода Росії» оприлюднив кадри з Бєлгородської області

Легіон «Свобода Росії» виклав відео з Бєлгородської області, в якому показує непрофесійні дії військових ЗС Росії.

Ролик опублікований на Телеграм-каналі легіону, передає Укрінформ.

Джерело: Легион «Свобода России»

«Перше відеозведення з нашої операції у Бєлгородській області. Кадри, що демонструють боягузтво та непрофесіоналізм путінських військ. Маючи чисельну перевагу, діючи на знайомій їм території, солдати ЗС РФ панічно ховалися у посадках та під парканами <…> Все тільки починається. Чекайте!», — йдеться у допис під відео.

У легіоні стверджують, що на відео — кадри укриття російської мотострілецької роти у покинутих житлових будинках місцевих мешканців. «Вони хотіли погратись у хованки, але наші артилеристи грають краще. Тут же — знищена та пошкоджена техніка, яка більше не поїде … руйнувати українські міста», — зазначають у легіоні.

Як повідомлялося, 22 травня у соціальних мережах з'явилися заяви "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" про визволення деяких населених пунктів і захід їхніх сил у містечко Грайворон у Бєлгородській області.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до подій у Бєлгородській області.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що легіон "Свобода Росії" та "РДК" розпочали операцію зі звільнення Росії від режиму Путіна з метою створення смуги безпеки для захисту українського цивільного населення.

25 травня бійці РДК заявили, що знову зайшли на територію Росії.

Источник