Міноборони РФ опублікувало відео з Шойгу

Міноборони РФ опублікувало відео з Шойгу

Фото: Минобороны РФ З’явилося перше за два тижні відео з Шойгу

Міністр оборони Росії не з’являвся на публіці з 11 березня. З’явилася інформація про його хворобу.

Міноборони Росії опублікувало відео з наради за участю глави відомства Сергія Шойгу, який не з’являвся на публіці два тижні.

Згідно з відео, Шойгу заявив, що «з урахуванням проведення спеціальної військової операції на території України, у 2022 році потрібно зберегти задані темпи постачання до військ перспективного озброєння».

Міністр оборони РФ також сказав, що незважаючи на антиросійські санкції, рівень укладання контрактів щодо держоборонзамовлення РФ досяг 85%.

Крім того, за словами Шойгу, «постачання озброєння та техніки із застосуванням кредитних коштів йде з випередженням, а пріоритетами є високоточна зброя великої дальності, авіаційна техніка, а також підтримка бойової готовності стратегічних ядерних сил».

 

Раніше російські ЗМІ звернули увагу, що Сергій Шойгу перестав з’являтися в публічному просторі з 11 березня. Також з того часу не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Росії Валерія Герасимова.

Пізніше у Кремлі пояснили, що Шойгу дуже залучено до командування так званою «спецоперацією» на території України. Саме з цим нібито пов’язана його відсутність на публіці тривалий час.

Напередодні радник голови МВС України Антон Геращенко заявив, що Шойгу перебуває на лікуванні після перенесеного інфаркту.

Джерело