Місія ОБСЄ нарахувала майже 200 порушень перемир’я на сході за добу

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 39 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 163 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 17/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 25 січня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 39 порушень режиму припинення вогню, зокрема 23 вибухи (5 розривів боєприпасів і 18 вибухів невизначеного походження)", — йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

За попередню добу в цій області було зафіксовано 36 порушень режиму припинення вогню (майже всі також поблизу Широкиного).

"У Луганській області Місія зафіксувала 163 порушення режиму припинення вогню, зокрема 110 вибухів (76 вибухів від вихідного вогню та розривів боєприпасів і 34 вибухи невизначеного походження)", — повідомили в СММ.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районах на північ, північний схід і захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За оцінкою СММ, 6 вибухів невизначеного походження в районі на південний захід від н. п. Зимогір’я (непідконтрольний урядові, 27 км на захід від Луганська) та 28 вибухів невизначеного походження південніше н.п. Іванівське (кол. Лотикове; непідконтрольний урядові, 30 км на захід від Луганська) були пов’язані з проведенням навчань із бойовою стрільбою за межами зони безпеки.

Як відомо, за попередню добу в області зафіксовано 146 порушень режиму припинення вогню (майже всі також поблизу ділянки розведення в районі Золотого).

Источник