Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних майже 250 порушень «тиші»

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували протягом минулих вихідних 243 порушення режиму припинення вогню: 219 — у Донецькій області та 24 — на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №298/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 20 грудня.

"У період із вечора 17-го до вечора 19 грудня в Донецькій області СММ зафіксувала 219 порушень режиму припинення вогню, зокрема 42 вибухи (2 вибухи в повітрі та 40 вибухів невизначеного походження)", — йдеться у звіті.

Більшість порушень сталися в районах на північний схід від н. п. Кам’янка (підконтрольний урядові, 20 км на північ від Донецька), на північ і північний схід від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також на північний захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька).

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 101 порушення режиму припинення вогню (деякі, за оцінкою СММ, були пов’язані з навчаннями з бойовою стрільбою).

"У період із вечора 17-го до вечора 19 грудня в Луганській області Місія зафіксувала 24 порушення режиму припинення вогню, зокрема 7 вибухів невизначеного походження", — вказується у звіті.

Усі порушення, окрім двох, виявлено в районах на південний захід від н. п. Березівське (непідконтрольний урядові, 53 км на північний захід від Луганська).

Спостерігачі нагадують, що за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 169 порушень режиму припинення вогню.

Источник