Місія ОБСЄ зафіксувала минулої доби 11 порушень «тиші» на сході України

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 11 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області, на Луганщині зберігалася тиша.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 305/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) ввечері 30 грудня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 11 порушень режиму припинення вогню, зокрема 1 вибух невизначеного походження", — йдеться у звіті.

Зазначається, що 10 порушень зафіксовано в районі на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а одне таке порушення — на захід від шахти "Октябрська" (непідконтрольна уряду, 9 км на північний захід від центру Донецька).

За попередній звітний період в цій області було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню, одне з яких також зафіксоване біля Широкиного.

"У Луганській області СММ не зафіксувала порушень режиму припинення вогню. Востаннє Місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню в Луганській області 25 грудня 2021 року", — повідомили в СММ.

За попередній звітний період СММ зафіксувала на Луганщині 84 порушення режиму припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня під час засідання Тристоронньої контактної групи було досягнуто спільного розуміння необхідності відновлення дії режиму припинення вогню в межах відповідних заходів, узгоджених 22 липня 2020 року.

Источник