На фронті минулої доби — 142 бойові зіткнення

На фронті минулої доби було зафіксовано 142 бойові зіткнення з російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 8:00 понеділка, 1 липня.

За уточненою інформацією, за минулу добу загалом війська РФ завдали по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет, 59 авіаційних ударів (сумарно 89 КАБів), здійснили майже 4600 обстрілів, 94 із них — з реактивних систем залпового вогню.

Авіаційних ударів зазнали райони Стариці, Вовчанська, Гур’ївого Козачка, Липців, Токарівки Другої, Веселого, Нескучного, Дергачів, Слобожанського Харківської області та Харків; Сергіївка, Райгородка Луганської області; Серебрянське лісництво; Лиман, Ямпіль, Нью-Йорк, Залізне, Торецьк, Воздвиженка, Миролюбівка, Желанне, Іванівка, Старомайорське Донецької області; Бургунка Херсонської області; Тамарино Миколаївської області.

Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1110 осіб, 19 танків, 26 бойових броньованих машин, 66 артилерійських систем, одна РСЗВ, засіб ППО, 36 БПЛА оперативно-тактичного рівня, дві ракети та 70 автомобілів.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, склад боєприпасів, один засіб ППО та 16 районів зосередження росіян.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом було 16 бойових зіткнень. Бої точилися, зокрема в районах Липців, Вовчанська, Глибокого.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 10. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Синьківки та Піщаного Харківської області, Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку відбиті 16 ворожих атак у районах Невського, Макіївки Луганської області і Торського Донецької області.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили вісім штурмових дій поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили 10 спроб армії РФ прорвати оборону в районах Кліщіївки, Нового та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив сім атак неподалік Південного, Північного і Торецька.

На Покровському напрямку відбиті 42 штурмові дії у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Прогреса, Новоселівки Першої і Сокола Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Невельського, Георгіївки, Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Там армія РФ 17 разів намагалась прорвати оборону.

На Времівському напрямку росіяни здійснили 12 штурмів позицій біля Водяного, Костянтинівки та Макарівки Донецької області.

На Гуляйпільському напрямку ворог намагався наступати неподалік Чарівного Запорізької області.

На Оріхівському напрямку стались три бойові зіткнення у районах Малої Токмачки і Роботиного Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснюють обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня Генштаб ЗСУ переходить на триразове інформування про ситуацію щодо російського вторгнення та в зоні бойових дій.

Источник