На фронті минулої доби стались 114 боєзіткнень

На фронті минулої доби стались 114 бойових зіткнень з російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 понеділка, 15 липня.

За уточненою інформацією, за минулу добу ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет, 64 авіаційні удари (97 КАБів), задіяв для ураження 1168 дронів-камікадзе, здійснив 4758 обстрілів, з них 79 — із реактивних систем залпового вогню.

Авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Липці, Ветеринарне, Борщове, Глибоке, Піщане, Ківшарівка, Петропавлівка Харківської області; Макіївка Луганської області; Серебрянське лісництво; Івано-Дар’ївка, Нью-Йорк, Торецьк, Олександропіль, Лисичне, Вовче, Желанне, Іванівка, Новоселівка Перша Донецької області; Львове Херсонської області.

На Харківському напрямку сталися 10 бойових зіткнень. Бої точилися біля Вовчанська і Глибокого. Війська РФ активно задіювали для підтримки авіацію.

На Куп’янському напрямку вчора були зафіксовані три ворожі атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Піщаного Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку відбиті дев’ять атак у районах Греківки та Макіївки Луганської області.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 11 штурмових дій російських військ поблизу Спірного, Білогорівки, Роздолівки та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили шість спроб росіян прорвати оборону в районах Григорівки, Іванівського, Андріївки та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 20 атак. Концентрував зусилля у бік Нью-Йорка, Північного та Залізного. Підтримував свої дії ударами бомбардувальної авіації.

На Покровському напрямку відбита 41 штурмова дія у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Новоселівки Першї та Яснобродівки Донецької області. Армія РФ за підтримки авіації намагалась витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Парасковіївки, Карлівки та Костянтинівки, де ворог вісім разів намагався захопити укріплення.

На Времівському напрямку російська армія здійснила два безуспішні штурми біля Водяного і Костянтинівки Донецької області. Тричі била КАБами у район Великої Новосілки.

На Оріхівському і Гуляйпільському напрямках вчора активних наступальних дій загарбники не вели.

На Придніпровському напрямку підрозділи українських військ відбили дві ворожі атаки у районі Кринок, росіяни успіху не мали.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями війська РФ проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти зі своєї території, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 15 липня 2024 року становлять близько 560 тисяч 290 осіб, зокрема 1200 осіб — за минулу добу.

Источник