На фронті минулої доби сталося 169 боєзіткнень

На фронті минулої доби, 10 жовтня, було зафіксовано 169 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 п'ятниці, 11 жовтня.

Вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах шість ракетних ударів, застосувавши 17 ракет, 71 авіаційний удар (114 КАБів), здійснили 4672 обстріли, понад 180 з них — із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Голишівське, Річки, Куп’янськ-Вузловий, Подоли, Козача Лопань, Алісівка, Гоптівка, Ямпіль, Лиман, Торське, Сіверськ, Катеринівка, Костянтинівка, Торецьк, Олександропіль, Гришине, Богоявленка, Максимівка, Розлив, Велика Новосілка й Запоріжжя.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження росіян, уразили два пункти управління, артилерійську систему, вертоліт і базу ПММ.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут сталося п’ять бойових зіткнень в районі Вовчанська і Тихого.

На Куп’янському напрямку було 14 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Лозової, Колісниківки і Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 30 російських штурмових дій у районах Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки поблизу Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили сім спроб армії РФ прорвати оборону в районах Оріхово-Василівки, Часового Яру і Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив вісім атак, зусилля зосереджував у районах Торецька і Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 24 атаки. Основні зусилля ворог зосередив у районах Селидового, Крутого Яру, Променя, Лисівки, Миролюбівки і Калинового.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки й Антонівки. Загалом російські війська 24 рази намагались прорвати оборону.

На Времівському напрямку загарбники здійснили 11 атак у напрямку Богоявленки.

На Оріхівському напрямку ворог двічі без успіху атакував позиції українських підрозділів поблизу Малої Токмачки й Роботиного.

На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили п’ять атак російських загарбників.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, зі своєї території активно застосовують авіацію, здійснюють обстріли прикордонних населених пунктів.

Триває операція Сил оборони України в Курській області.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 11 жовтня 2024 року становлять близько 666 тисяч 340 осіб, зокрема 1140 осіб — за минулу добу.

Фото: Генштаб

Источник