На фронті минулої доби відбулося 120 боєзіткнень із російськими загарбниками

На фронті минулої доби було зафіксовано 120 бойових зіткнень із російськими загарбниками, 14 з них — на Покровському напрямку.

Як передає Укрніформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 п’ятниці, 12 липня.

За уточненою інформацією, за минулу добу росіяни завдали по позиціях українських військ та населених пунктах одного ракетного удару (із застосуванням п’яти ракет), скинули понад сто керованих авіабомб, здійснили 4480 обстрілів позицій Сил оборони та населених пунктів.

Армія РФ завдавала авіаційних ударів у районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Вовчанськ, Слобожанське, Глибоке, Куп’янськ, Степова Новоселівка, Глушківка, Борова Харківської області; Лиман, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Калинівка, Часів Яр, Торецьк, Північне, Нью-Йорк, Олександропіль, Воздвиженка, Єлизаветівка, Костянтинівка Донецької області; Мала Токмачка Запорізької області; Тягинка і Токарівка Херсонської області.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося шість ворожих штурмів у районах Вовчанська та Глибокого. Російські загарбники задіювали для підтримки авіацію.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося сім бойових зіткнень. Сили оборони відбивали атаки зокрема в районах Синьківки, Вільшаної Харківської області і Берестового на Донеччині.

На Лиманському напрямку українські війська стали на заваді одинадцяти ворожим штурмовим діям у районах Макіївки та Невського.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили вісім атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Роздолівки та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили п’ять спроб ворога прорвати оборону у районах Кліщіївки, Часового Яру та Іванівського Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Покровському напрямку українські оборонці відбивали 41 атаку армії РФ поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Новоселівка Перша, Сокіл, Прогрес, Яснобродівка і Карлівка Донецької області. Ворог концентрував зусилля біля Новоолександрівки, де пройшло 14 боєзіткнень.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог, за уточненою інформацією, шість разів проводив штурми українських позицій.

На Времівському напрямку, російська армія здійснила 11 штурмів позицій Сил оборони. Найбільш активно загарбники діяли неподалік Урожайного Донецької області, де провели сім атак.

На Гуляйпільському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Відбита одна атаку загарбників у бік Гуляйполя. Втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку відбулись два бойових зіткнення, зокрема неподалік Малої Токмачки, що на Запоріжжі.

На Придніпровському напрямку ворог і надалі намагається вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Двічі атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів із території РФ.

«Зменшуючи бойовий потенціал ворога, вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили шість пунктів управління, артилерійську систему, станцію РЕБ та район зосередження особового складу противника», – зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ втратила за минулу добу в Україні 1030 загарбників і два засоби ППО.

Фото: 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха

Источник