На фронті минулої доби відбулося 166 боєзіткнень, третина — на Покровському напрямку

На фронті протягом минулої доби відбулося 166 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими військами, третина з яких на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

"Протягом минулої доби відбулось 166 бойових зіткнень. Понад третина з них на Покровському напрямку", — сказав Ковальов. За його словами, на Харківському напрямку російські загарбники здійснили 11 безуспішних атак у районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп'янському напрямку Сили оборони України відбили 15 атак ворога в районах Петропавлівки, Берестового, Стельмахівки, Сеньківки та Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 18 атак противника в районах Макіївки, Новосадового, Греківки та Діброви.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили п'ять атак неподалік Виїмки і Переїзного.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили вісім спроб загарбників просунутися поблизу Часового Яру, Кліщіївки та Іванівського. Ситуація контрольована. 

Ковальов зазначив, що за підтримки бомбардувальної та штурмової авіації ворог 24 рази намагався просунутися на Торецькому напрямку. Бої точилися в районах населених пунктів Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне.

На Покровському напрямку підрозділи Сил оборони України відбили 66 атак противника. Ворог намагався просунутися в напрямку Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та Зеленого Поля.

На Курахівському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка та Карлівка, де російські окупанти 10 разів намагались прорвати оборону.

На Времівському напрямку противник здійснив дві безуспішні спроби захопити позиції українських військ неподалік Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку російські загарбники двічі безуспішно намагались просунутися в напрямку Новоданилівки та поблизу Малої Токмачки.

Активізувались російські загарбники на Придніпровському напрямку у Херсонській області. На цьому напрямку українські воїни відбили п'ять атак російських окупантів.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції у Курській області.

"Минулої доби російські терористи завдали по території України 8 ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 83 авіаційних удари, зокрема, скинувши 104 керовані авіаційні бомби. Крім цього, російські терористи здійснили 4 390 обстрілів, 152 з них із реактивних систем залпового вогню. Та протягом минулої доби задіяли 1558 дронів-камікадзе", — додав Ковальов. 

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 21 серпня 2024 року становлять близько 603 тисячі 010 осіб, зокрема 1210 осіб — за останню добу.

Источник