На фронті від початку доби — 79 зіткнень, на семи напрямках тривають бої

На фронті від початку доби відбулися 79 бойових зіткнень, на семи напрямках бої досі тривають, найнапруженішою ситуація є на Курахівському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 п'ятниці, 4 жовтня, передає Укрінформ.

Від артилерійських й авіаційних ударів РФ укотре потерпало прикордоння Сумської області. Від початку доби загарбники скинули 23 керовані авіабомби, зокрема, на райони Степного, Ободів, Білокопитового, Яструбиного, Павлівки, Бондарівщини, Мирлогів і Катеринівки.

Ворожа артилерія била по Угроїдах, Соснівці, Ободах, Шалигиному, Лугівці, Павлівці, Великій Писарівці, Фотовижу та Степанівці.

Ще 20 керованих авіабомб росіяни скинули сьогодні на свою ж Курську область.

На Харківському напрямку від початку доби відбулися три бойові зіткнення поблизу Стариці та Вовчанська, два з них досі тривають.

Ударів двома авіаційними бомбами загарбники завдали по району Вовчанська.

На Куп’янському напрямку російська армія 11 разів намагалася штурмувати позиції Сил оборони поблизу Синьківки, Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової, бої досі тривають.

Ворожого авіаудару зазнала Глушківка.

На Лиманському напрямку війська РФ атакували в районах Греківки, Макіївки, Новосадового й Торського. Від початку доби на цій ділянці фронту відбулися загалом уже вісім боєзіткнень, два з них досі тривають.

20 керованих авіабомб росіяни скинули на райони Ізюмського, Зарічного, Озерного та Лимана.

На Сіверському напрямку загарбники не полишають спроби прорвати оборону. Біля Верхньокам’янського двічі намагалися потіснити підрозділи Сил оборони. Як інформують у Генштабі, ворог отримує гідну відсіч від українських захисників.

Авіаударів російська армія завдала по Закітному, Переїзному та Різниківці.

На Краматорському напрямку від початку доби війська РФ шість разів намагалися вибити Сили оборони із займаних позицій поблизу Калинівки, Ступочок та Андріївки.

Некерованими авіаракетами росіяни вдарили по Часовому Яру, керовану авіабомбу скинули на Юрківку.

На Торецькому напрямку за підтримки бомбардувальної авіації російська армія вісім разів атакувала позиції українських захисників. На цей час тривають сім боєзіткнень поблизу Торецька й Щербинівки.

На Покровському напрямку в районах Миколаївки, Селидового та Лисівки йдуть запеклі бої. Війська РФ штурмували там українські позиції сім разів. У чотирьох локаціях бої тривають.

Керованими авіабомбами загарбники вдарили поблизу Покровська й Селидового.

На Курахівському напрямку ситуація складна. Від початку доби на цій ділянці фронту російська армія здійснила 16 атак, намагаючись просунутися поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Антонівки, Костянтинівки та в бік Богоявленки. Шість боєзіткнень досі тривають.

На Оріхівському напрямку війська РФ чотири рази намагалися просунутися вперед у районі Роботиного, Малих Щербаків і Кам’янського. За даними Генштабу, загарбники отримали жорстку відсіч. Бій поблизу Кам’янського триває.

Як повідомляв Укрінформ, згідно зі звітом Інституту вивчення війни, у російських військ немає достатньої кількості живої сили й матеріальних ресурсів для продовження інтенсивних наступальних операцій на окремих ділянках фронту.

Источник