На фронті від початку доби відбулися вже 88 боєзіткнень, на Покровському напрямку — найактивніше

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 88, найактивніше російські загарбники атакують на Покровському напрямку – нині там тривають понад десять ворожих атак. 

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:00 неділі, 16 червня, передає Укрінформ.

Упродовж дня російська армія інтенсивно нарощує темпи наступальних і штурмових дій, шукає, як вклинитися в оборону ЗСУ та спробувати вибити українські війська із зайнятих рубежів.

«Наші захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку», – заявили в Генштабі.

На Харківському напрямку війська РФ двічі атакували в районі Вовчанська. Один ворожий штурм українські захисники успішно відбили, ще один триває.

З району Бєлгорода російська армія вдарила по Вовчанських Хуторах 16 некерованими авіаційними ракетами.

На Куп’янському напрямку Сили оборони стримують натиск загарбників біля Берестового й Степової Новоселівки. Нині там тривають два бойові зіткнення.

Керованою авіабомбою росіяни вдарили по Пісках-Радьківських, 16 некерованих авіаракет запустили по Синьківці.

На Лиманському напрямку протягом дня війська РФ десять разів атакували в районах Макіївки, Невського, Дружелюбівки та Греківки. Три штурмові дії загарбників Сили оборони відбили, ще сім боєзіткнень тривають.

На цій ділянці фронту російська армія теж активно застосовує авіацію. Зокрема, по шість керованих авіабомб скинула на Дружелюбівку та Шийківку.

Попередньо встановлено, що на Лиманському напрямку від початку поточної доби ворог втратив 54 своїх військових, одну бойову бронемашину та склад боєприпасів.

На Покровському напрямку війська РФ не зменшують темпів наступу. Від початку доби на цій ділянці фронту вони 36 разів атакували українські оборонні рубежі. 25 ворожих штурмів успіху не мали, ще 11 атак тривають.

На Курахівському напрямку за сьогодні відбулися десять бойових зіткнень. П’ять атакувальних дій ворога українські оборонці відбили, ще стільки ж тривають.

Керованими авіабомбами російська армія вдарила по Гірнику та Костянтинівці.

Втрати загарбників у живій силі на цій ділянці фронту, за попередніми даними, становлять 56 осіб. Також, імовірно, знищена станція радіоелектронної боротьби ворога.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак у районі Кринок. Ситуація контрольована.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, на Времівському напрямку російські війська здійснили вісім безуспішних атак.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Источник