На фронті від початку доби відбулося 80 зіткнень, 18 боїв на семи напрямках ще тривають

На фронті від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень, 18 боїв на семи напрямках ще тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 13 жовтня.

За даними Генштабу, прикордонні населені пункти Сумської області зазнають артилерійських обстрілів із території Російської Федерації. Від вогню ствольної артилерії постраждала Бобилівка. Також ворог завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Соснівка, Мишутине, Глухів, Ободи та Біла Береза, застосувавши 13 керованих авіаційних бомб.

Окрім цього, російські військові бомбардують Курську область РФ, за наявною інформацією, наразі по її території завдано дев’ять ударів 12 керованими авіабомбами.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбивають шість ворожих атак неподалік Петропавлівки, Піщаного, Вишневого, Копанок та Лозової, одне з цих боєзіткнень вже завершилось.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила 10 атак біля Греківки, Дружелюбівки, Тернів та Торського. П’ять боєзіткнень на цей час завершилися, ще п’ять — тривають.

На Краматорському напрямку українські захисники відбили ворожий штурм поблизу Часового Яру.

На Торецькому напрямку відбулося дві ворожі атаки в районі Щербинівки.

На Покровському напрямку з початку доби загарбники здійснили 15 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Сухий Яр, Лисівка, Промінь та Селидове. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 ворожих атак, два боєзіткнення ще триває. Ворог концентрує основні зусилля поблизу Селидового, де наразі відбулось 12 боїв.

На Курахівському напрямку сьогодні найгарячіше, армія РФ провела 19 атак поблизу Кремінної Балки, Ізмайлівки, Новоселидівки, Курахівки, Гірника, Максимільянівки, Костянтинівки та Катеринівки. На даний час точиться три бої у районах Новоселидівки та Кремінної Балки. Крім цього ворог скинув авіаційні бомби на Курахове та Іллінку.

На Времівському напрямку підрозділи українських військ відбивають наступ росіян неподалік Золотої Ниви. На цей час триває бій.

На Оріхівському напрямку російські військові двічі намагались потіснити українські підрозділи із займаних позицій. Поблизу Роботиного триває боєзіткнення.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили чотири ворожі атаки, ще одна — триває.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті минулої доби відбулося 186 бойових зіткнень. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 47 атак, на Покровському — зупинили 36 штурмів.

Фото: 37 окрема бригада морської піхоти

Источник