На фронті відбулися 87 боєзіткнень, третина з них — на Покровському напрямку

На фронті від початку доби відбулися 87 бойових зіткнень, на Покровському напрямку Сили відбили 24 атаки, десять боїв ще тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 вівторка, 19 серпня. 

«Противник не припиняє створювати тиск на наші війська та спроби просуватися в глибину території України. Сили оборони продовжують боротися з загарбниками, завдаючи йому значних втрат. За сьогодні кількість ворожих атак складає 87. Найбільш активно ворог діє на Покровському напрямку, де провів більше третини від усіх атак», — ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, продовжують страждати від російських артилерійських обстрілів прикордонні райони Сумської області, зокрема населенні пункти Бачівськ, Михайлівське, Рясне та Покровка. Також ворог двічі бив із реактивних систем залпового вогню по Славгороду.

На Харківському напрямку російські військові шість разів штурмували позиції підрозділів Сил оборони районах Вовчанська і Липців. На даний час у Вовчанську триває два бойових зіткнення.

На Куп’янському напрямку ворог шість разів атакував українські позиції. Сил оборони відбили російські штурми поблизу Петропавлівки та в напрямку Лозової і Новоосинового. Одне боєзіткнення досі триває.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи за підтримки авіації не припиняють атакувати в районах Макіївки, Новосадового, Греківки та Діброви. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили уже дев’ять ворожих атак. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку тривають бої, армія РФ атакує поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного. Загарбники чотири рази намагались прорвати українську оборону, скинули на Серебрянку та Верхньокам’янське сім авіаційних бомб.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три штурмових дії поблизу Іванівського та Кліщіївки. Також завдали ударів некерованими авіаракетами по району Григорівки та Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час складає 14. Цієї доби ворог атакує біля населених пунктів Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне. Українські захисники дають гідну відсіч противнику, 13 боєзіткнень вже завершені, триває бій. Авіація армії РФ завдала ударів по населеному пункту Дружба некерованими авіаракетами, а по Торецьку та Неліпівці — 11 КАБами.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість боєзіткнень. Так, від початку доби загарбники здійснили вже 34 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій у районах Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та атакували у бік Зеленого Поля. Сили оборони уже відбили 24 атаки, десять боєзіткнень ще тривають.

На Курахівському напрямку армія РФ сім разів атакувала українські підрозділи, намагалася просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Карлівки.

На Времівському напрямку загарбники один раз безуспішно атакували позиції українських військ.

На Оріхівському напрямку зазнали ударів КАБами Новояковлівка та Новопавлівка, некерованими авіаракетами — Новоандріївка та Лобкове. При цьому ворожі підрозділи безуспішно намагались просунутись у напрямку Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки.

Як повідомляв Укрінформ, українська тактична авіація здійснила удар керованими авіабомбами по скупченню техніки та особового складу російських загарбників на Донецькому напрямку.

Источник