На фронті з початку доби — 76 зіткнень, ворог збільшив кількість атак на Торецькому напрямку

На фронті від початку доби відбулися вже 76 бойових зіткнень, загарбники збільшили кількість атак на Торецькому напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 суботи, 3 серпня, передає Укрінформ.

Як зазначається, з артилерії й мінометів російські війська обстріляли прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Від ворожого вогню постраждали райони Карповичів, Дружби, Уралового й Михальчиної Слободи.

П'ятьма керованими авіабомбами загарбники вдарили по Локні й Миропіллю.

Не припиняють росіяни бомбардувати Харківську область. Від початку доби війська РФ випустили по регіону три керовані авіабомби, цілили в райони Ізбицького та Липців.

На Харківському напрямку ворог здійснив три атаки поблизу Глибокого та Вовчанська. Станом на цей час там триває одне боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку загарбники 11 разів проводили наступальні дії неподалік від Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового і Стельмахівки. Вісім атак зупинені, інші три тривають.

На Лиманському напрямку російська армія п’ять разів атакувала позиції Сил оборони біля Макіївки, Невського і Тернів. Чотири бої завершені, один триває.

Двома керованими авіабомбами війська РФ вдарили по території Серебрянського лісу, 15 некерованих авіаракет випустили по району Макіївки.

На Сіверському напрямку протягом дня ворог наступав поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки й Івано-Дар’ївки, у результаті боєзіткнень зазнав поразки.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили шість штурмових дій неподалік від Васюківки, Часового Яру та Андріївки. Половину ворожих атак Сили оборони відбили, решта тривають.

На Торецькому напрямку російська армія збільшила кількість атак до 14 – наступала біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. Одинадцять боїв завершені, решта тривають.

П'ять авіаційних ударів загарбники завдали по Торецьку.

На Покровському напрямку війська РФ здійснили штурмові дії в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої, Желанного, Сергіївки, Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Межового, Карлівки та Калинового. Українські захисники стримують натиск: 16 ворожих атак відбили, чотири боєзіткнення ще тривають.

Втрати ворога на цій ділянці фронту уточнюються.

П’ять авіаційних ударів росіяни завдали по району Гродівки.

На Курахівському напрямку російська армія чотири рази атакувала поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки й Парасковіївки. Два бої досі тривають.

На Времівському напрямку загарбники тричі штурмували оборонні рубежі біля Водяного, Костянтинівки й Роздольного. Дві ворожі атаки зупинені, одна триває.

На Оріхівському напрямку війська РФ атакували позиції українських захисників неподалік від Роботиного, але успіху не мали.

Ситуація на інших напрямках фронту особливих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на фронті зафіксовані 123 бойові зіткнення, 36 із них – на Покровському напрямку.

Источник