На фронті за добу — 114 зіткнень, українська авіація завдала 21 удар по ворогу

На фронті протягом минулої доби відбулися 114 бойових зіткнень, найактивніше російські загарбники діяли на Покровському та Лиманському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 неділі, 11 серпня, передає Укрінформ.

За уточненою інформацією, учора російська армія завдала по позиціях Сил оборони та населених пунктах України ударів однією ракетою й 106 керованими авіабомбами. Також здійснила 4928 обстрілів, з них 153 – з реактивних систем залпового вогню.

Із авіації загарбники атакували, зокрема, райони Битиці, Басівки, Великої Рибиці, Козачої Лопані, Сергіївки, Сіверська, Переїзного, Дружби, Торецька, Олександрополя, Гродівки, Мирнограда, Новодонецького, Нескучного, П’ятихаток, Новоандріївки та Білогір’я.

Українська авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони за минулу добу завдали 21 удар по скупченнях живої сили ворога, п’ять – по російських засобах ракетних військ й артилерії, ще два – по станціях радіоелектронної боротьби.

На Харківському напрямку росіяни продовжували штурмові дії. Там відбулися шість бойових зіткнень, усі – в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу сягнула десяти. Українські захисники відбили всі штурмові дії російських військ біля Синьківки, Берестового, Глушківки і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 17 ворожих атак у районах Невського, Макіївки, Тернів і в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські оборонці зупинили сім штурмових дій поблизу Білогорівки, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб російської армії прорвати оборону в районах Білої Гори, Іванівського й Часового Яру. Біля останнього відбулися понад 80 відсотків усіх боєзіткнень.

На Торецькому напрямку війська РФ здійснили десять атак неподалік від Північного, Залізного, Дружби, Нью-Йорка й Торецька. По Торецьку та прилеглих територіях завдали за добу дев’ять авіаційних ударів.

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 38 штурмових дій ворога. Найбільше – в районах Желанного, Гродівки та Воздвиженки.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили ворожі атаки в районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Карлівки та Костянтинівки, де росіяни дев’ять разів намагалися прорвати оборону.

На Времівському напрямку загарбники тричі атакували українські позиції в районі Водяного та з боку Старомихайлівки і Керменчика.

На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення неподалік від Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку російська армія здійснила дві атаки, обидві – безуспішно.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

«Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в тилу», – додали в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу російські війська втратили близько 1220 представників особового складу та майже 200 одиниць ворожої техніки та озброєння.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник