На фронті за добу відбулися 123 бойові зіткнення

На фронті за минулу добу зафіксовано 123 бойові зіткнення, 36 із них — на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08.00 суботи, 3 серпня.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням трьох ракет, а також 80 авіаударів, зокрема скинув 114 КАБ. Крім цього, здійснив 4693 обстріли, з них 93 — із реактивних систем залпового вогню», — ідеться у повідомленні.

Зокрема, армія РФ завдавала авіаційних ударів у районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Тернова, Вовчанськ, Синьківка, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області; Дружба, Щербинівка, Торецьк, Нью-Йорк, Диліївка, Малинівка, Єлізаветівка, Мирноград, Новогродівка, Маринівка, Миколаївка, Карлівка, Вугледар, Старомайорське, Макарівка, Урожайне, Благодатне Донецької області; Павлівка, Новоандріївка, Запорізької області; Ольгівка Херсонської області.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу, району зосередження ОВТ, пункту управління БПЛА, також уразили два засоби ППО та склад боєприпасів росіян.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку відбулося три бойових зіткнення. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 15 ворожих атак у районах Макіївки Луганської області, Тернів та Торського Донецької області.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 11 атак у районах населених пунктів Івано-Дар’ївка, Спірне, Верхньокам’янське, Переїзне та Виїмка.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб армії прорвати оборону в районі Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог 24 рази намагався вклинитися в українську оборону в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 36 атак у районах населених пунктів Новоолександрівка, Желанне, Воздвиженка, Іванівка, Новоселівка Перша та Калинове, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку українські війська продовжують стримувати армію РФ у районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка, де ворог три рази намагався прорвати українські оборонні позиції.

На Времівському напрямку ворог здійснив п’ять безуспішних спроб прорвати оборону українських військ у напрямку Водяного та Степової Новосілки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення в районі Новоданилівки та Новоандріївки Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російської армії не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, а також здійснює обстріли населених пунктів із території РФ.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби армія РФ втратила в Україні ще 1170 військових.

Фото: Генштаб

Источник