На фронті за добу відбулося 142 боєзіткнення

Минулої доби на лінії фронту відбулося 142 бойові зіткнення, найбільше — на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Дмитро Лиховій, повідомляє Укрінформ.

"Протягом минулої доби на фронті відбулося 142 бойові зіткнення. Як і в попередні дні, найбільшу активність окупанти виявляють на Донеччині — на Покровському та Курахівському напрямках", — сказав Лиховій.

За його словами, вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 69 авіаударів, зокрема скинув 126 КАБів. Окупанти здійснив 4543 обстріли, зокрема 132 з реактивних систем залпового вогню.

Агресор також завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Яструбине, Катеринівка, Павлівка, Кучерівка, Річки, Уланове, Великі Проходи, Харків, Вовчанськ, Черкаська Лозова, Дергачі, Лісна Стінка, Вишневе, Зелений Гай, Чунишине, Чернещина, Ямполівка, Никифорівка, Маркове, Часів Яр, Дружба, Краматорськ, Торецьк, Богоявленка, Катеринівка, Слов’янськ, Урожайне, Темирівка, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Козацьке.

За даними Генштабу, на Харківському напрямку ворог намагався двічі штурмувати — в районі Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 14 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії армії РФ неподалік Синьківки, Андріївки, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів, намагався вклинитися в оборону ЗСУ поблизу Греківки, Невського, Новосадового, Макіївки та Торського.

На Краматорському напрямку окупанти атакували тричі — у районах Іванівського, Калинівки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 20 атак неподалік Диліївки, Торецька, Неліпівки, Щербинівки, причому більшість атак були спрямовані на Торецьк.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 29 штурмових і наступальних дій ворога у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Зелене Поле, Миролюбівка, Миколаївка, Крутий Яр, Красний Яр, Новогродівка, Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Миколаївки.

У Генштабі зазначають, що на Курахівському напрямку Сили оборони відбили 27 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися в районах населених пунктів Костянтинівка, Курахове та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік населених пунктів Цукурине, Желанне Друге та Катеринівка.

На Времівському напрямку загарбники здійснили шість штурмів позицій Сил оборони в районі Богоявленки.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Кам’янського.

На Придніпровському, Сіверському і Гуляйпільському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили.

Українські воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці. За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили чотири засоби протиповітряної оборони, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, один артилерійський засіб на вогневій позиції та два склади боєприпасів загарбників.

Як повідомлялося, минулої доби втрати російських військ становили 1150 осіб. Також українські воїни знешкодили 6 танків, 17 бойових броньованих машин, 37 артилерійських систем, 1 засіб протиповітряної оборони, 43 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 58 автомобілів та 12 одиниць спеціальної техніки окупантів.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Источник