На фронті зафіксували 133 бойових зіткнення, майже третина з них — на Покровському напрямку

По всій лінії фронту за минулу добу зафіксовано 133 бойових зіткнення, майже третина з них – на Покровському напрямку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

За його словами, на Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень, бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку російські окупанти сім разів атакували позиції українських військ. Основні зусилля загарбники зосередили в районах Петропавлівки, Берестового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 10 атак російських загарбників неподалік Макіївки, Тернів, Невського та Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку — відбили 13 штурмів поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 13 спроб противника прорвати оборону в районах Часового Яру та Іванівського Донецької області.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації російські окупанти здійснили 26 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 41 ворожий штурм. Противник сконцентрував зусилля в районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Першої Новоселівки та Яснобродівки Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили Оборони України продовжують стримувати ворога — в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Костянтинівка, де ворог 7 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку російські окупанти здійснили 4 штурми українських позицій неподалік Водяного та Роздольного Донецької області.

На Оріхівському напрямку захисники України відбили одну атаку противника в районі Роботиного. Противник успіху не мав.

На Придніпровському напрямку підрозділи Сил оборони України успішно відбили шість атак противника.

На позиції українських військ по всій лінії фронту зафіксовано 133 бойових зіткнення, майже третина з них – на Покровському напрямку.

Вчора російські терористи завдали по території України 7 ракетних ударів, застосувавши 10 ракет. Також 50 авіаційних ударів, зокрема задіявши 64 керованих авіаційних бомб. Також російські загарбники завдали 752 удари дронами-камікадзе, здійснивши 4816 обстрілів позицій українських військ та мирних населених пунктів, серед них 114 обстрілів із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 6 серпня 2024 року становлять близько 585 тисяч 140 осіб, зокрема 1050 осіб — за минулу добу.

Источник