На Куп’янському напрямку ситуація напружена — вже відбулося 22 боєзіткнення

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень між Силами оборони і армією РФ з початку доби вже зросла до 22, втрати російських військових становлять 106 осіб.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведенні станом на 16:00 середи, 22 травня, щодо російського вторгнення на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

Зазначається, що війська РФ продовжують докладати основні зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках.

“На Куп’янському напрямку ситуація напружена — на цей час вже маємо 22 бойових зіткнення в районах восьми різних населених пунктів. Підтверджені загальні втрати ворога в особовому складі на цей час становлять 106 осіб. Знищено по дві одиниці БМП, БТР та автомобільної техніки”, — ідеться у повідомленні.

На Харківському напрямку російські війська і далі тиснуть у районі Липців. Українські воїни також проводять активні дії. Загальна кількість боєзіткнень зросла до восьми. Додався ще один авіаудар по Вовчанську.

На Лиманському напрямку точиться один бій, ще пʼять ворожих атак сьогодні вже відбиті.

На Краматорському напрямку загальна кількість спроб російських військ покращити тактичне положення зросла до восьми. Ситуація контрольована. До того ж, росіяни завдали ударів ракетами у район Новомиколаївки та скинули керовану авіабомбу біля Шумів.

На Покровському напрямку тривають 12 боєзіткнень у районах Новоолександрівки, Прогреса, Соловйового, Сокола та Уманського. Ще шість атак вже відбиті. Війська РФ зазнають втрат у живій силі: безповоротні — 68, санітарні – 140. Інформація щодо ураженої військової техніки уточнюється.

На Курахівському напрямку загальна кількість боєзіткнень зросла до десяти. Загарбники вже втратили 81 особу пораненими та вбитими. Знищений російський танк, ще два – пошкоджені.

На Придніпровському напрямку відбиті чотири атаки росіян у районі села Кринки.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська завдали авіаудару по передмістю Торецька Донецької області, внаслідок чого зазнали поранень троє мирних жителів.

Фото: Генштаб

Источник