На Куп’янському напрямку ворог проводить ротацію і не припиняє штурми

На Куп’янському напрямку російські війська через втрати живої сили та техніки змушені проводити ротації підрозділів, аби не припиняти штурмові дії.

Про це сказав на брифінгу начальник Харківської обласної військової адмінстрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«За добу на Куп’янському напрямку наші захисники відбили сім ворожих атак. Ворог продовжує штурмувати. Для нього залишаються пріоритетними населені пункти Синьківка та Петропавлівка. Він там проводить ротації, заміни підрозділів, тому що наші Збройні сили працюють досить ефективно і наносять велике враження ворогові, він має втрати серед живої сили та техніки й озброєння. Щоб проводити штурмові дії, має проводити ротації, заміну підрозділів, що ми і фіксуємо», — зазначив Синєгубов.

Ситуація на напрямку залишається важкою, але стабільною, наголошує начальник ОВА.

«Кількість населених пунктів, які знаходяться під окупацією, не змінилася. «Сіра зона» — там, де безпосередньо ведуться зараз бойові дії, також є стабільною. Фактично ворог зараз веде бойові дії у лісосмузі попереду Синьківки — і там ситуація мінлива, є обстріли і авіаудари», — сказав Синєгубов.

На Борівському напрямку (Лиманський напрямок Луганщини) ситуація повністю контрольована, зазначив начальник адміністрації, там штурми відбуваються з меншою інтенсивністю.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області російська армія протягом доби завдала ударів по щонайменше 16 населених пунктах Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів, є пошкодження цивільних об'єктів, постраждав чоловік. Близько 6:50 1 грудня російська армія обстріляла Ківшарівку Куп'янського району, пошкодивши житлові будинки й об'єкти інфраструктури.

Источник