На півдні ЗСУ завдали російським позиціям понад 60 уражень, знищили 20 загарбників

На півдні ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил України завдали понад 60 уражень по позиціях російських військ, знищивши щонайменше 20 загарбників.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

За даними командування, російські війська продовжують тиснути на мирне населення зайнятих ними територій Миколаївської та Херсонської областей, агітуючи погодитися на життя у "квазіутворенні на кшталт ХНР або рашистської губернії".

Загарбники запроваджують систему перепусток, щоб максимально обмежити можливості людей виїхати з області.

Також ведеться потужна інформаційно-психологічна операція, спрямована на придушення спротиву місцевого населення, яке має міцну проукраїнську позицію.

Загальна обстановка на лінії зіткнення залишається стабільно напруженою. Не маючи можливості вести активні наступальні дії, ворог продовжує підступні ракетні атаки.

Зокрема, уночі було зафіксоване влучання крилатих ракет у міст через Дністровський лиман.

За інформацією ОК "Південь", міст пошкоджений настільки, що ремонтні роботи потребуватимуть тривалого часу й витрат. Станом на сьогодні їх проведення неможливе, як і експлуатація мосту, який не працює вже понад два тижні.

Над Миколаївською областю підрозділ зенітних ракетних військ збив російську крилату ракету, яка була випущена стратегічним бомбардувальником, що атакував Україну з Каспійського напрямку.

"Ворожа ціль рухалася в напрямку західних регіонів України. Влучність наших воїнів знищила підступні задуми противника", — повідомили в ОК "Південь".

Усього за ніч українські ракетно-артилерійські підрозділи на півдні нанесли понад 60 уражень по позиціях ворога.

За попередніми даними, безповоротні втрати становили щонайменше 20 російських військових. Знищена була також броньована техніка та мінометне озброєння.

Корабельне угруповання ворога залишається без змін, продовжує контролювати північно-західну частину Чорного моря, блокувати судноплавство та погрожувати ракетними ударами з моря. Також високою залишається імовірність атак стратегічною авіацією.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 17 травня російські війська запустили дві крилаті ракети по раніше пошкодженому мосту через Дністровський лиман в Одеській області. До того ракетні удари були здійснені по мосту 26 та 27 квітня, 2 та 10 травня.

Источник