На півдні ЗСУ атакували два опорні пункти ворога та знищили два склади боєприпасів

За минулу добу українські військові знищили 35 російських загарбників, 11 одиниць ворожої техніки та два склади з боєприпасами.

Такі дані оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні південних регіонів складна, але контрольована. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не відбулося. Не маючи успіху на суходолі, ворог активізує повітряну розвідку та різноманіття засобів повітряного нападу», — йдеться в повідомленні.

Протягом дня ворог завдавав ударів по позиціях ЗСУ вдовж лінії зіткнення безпілотниками, гелікоптерними парами та з винищувача-бомбардувальника ракетою Х-59 класу «повітря — поверхня». Надвечір з гелікоптера Мі-24 противник атакував некерованими ракетами об’єкти інфраструктури Нікополя. Зруйновано одну будівлю, без людських втрат.

Армійська авіація ЗСУ завдала трьох ударів по двох опорних пунктах противника у Солдатському й Олександрівці та по району зосередження живої сили, озброєння та техніки у Високопіллі.

В рамках реалізації вогневих завдань ракето-артилерійськими підрозділами підтверджено такі втрати ворога: 35 військових, гаубиця «Мста-Б», самохі‌дна артилерійська гарма‌та «Но‌на», дев'ять одиниць броньованої та автомобільної техніки. Також знищено два склади боєприпасів у Дудчанах та Давидовому Броді і польовий пункт боєпостачання у Воскресенському. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

«Корабельне угруповання ворожого флоту з 11 одиниць тримається поблизу кримського берега, але три ракетоносії, з яких один підводний, тримають напоготові зо два десятки ракет типу «Калібр», — додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 27 серпня ліквідували 46,5 тис. російських загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник