На півдні ЗСУ здійснили понад 100 уражень по місцях зосередження росіян

На півдні ракетні й артилерійські підрозділи Збройних сил України здійснили понад 100 вогневих уражень по районах зосередження живої сили та техніки російських військ.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Нашою авіацією завдано три авіаційні удари по ворожих пунктах розгортання зенітно-ракетних комплексів "Панцир-С1" та "Бук-М2" в Херсонському районі. Результати ударів дорозвідуються. Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано понад 100 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та техніки ворога", — ідеться в повідомленні.

За даними командування, станом на цей час обстановка на південнобузькому напрямку складна, але контрольована Силами оборони України.

російські війська продовжують оборонні дії, намагаються переформатовувати підрозділи. Офіцерський склад організовано переміщується на лівий берег Дніпра, залишаючи на правому підрозділи, поповнені нещодавно мобілізованими.

Тривають заходи примусової евакуації цивільного населення. З Бериславського району та Херсона загарбники активно "евакуюють" державні установи та майно.

"Продовжуючи техногенний терор і шантаж, ворог завдає ударів по об’єктах критичної інфраструктури і тиражує меседжі про загрозу підриву Каховської ГЕС", — зауважили в ОК "Південь".

У ніч на 22 жовтня з напрямку Чорного моря противник завдав масованого удару дронами-камікадзе типу Shahed-136. У Миколаївському районі росіяни вночі обстрілювали прифронтові територіальні громади. Унаслідок влучань виникла пожежа в гаражному кооперативі, спалахнув житловий будинок, пошкоджень зазнали електромережа й газогони.

За інформацією ОК "Південь", вогонь оперативно ліквідований, є загиблий і поранений серед цивільного населення.

Нікопольський район Дніпропетровської області протягом ночі загарбники атакували із застосуванням реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та зенітно-ракетної системи С-300. Пошкоджень від ворожого вогню зазнали близько 20 приватних житлових будинків, п'ять господарських споруд і два газогони. Людських втрат немає.

Зранку 22 жовтня загарбники здійснили масований удар високоточними ракетами "Калібр" по об'єктах критичної інфраструктури.

Корабельне угруповання російського флоту в Чорному морі станом на цей час складається з 14 кораблів. За даними ОК "Південь", ворог збільшив кількість ракетоносіїв, посиливши угруповання двома підводними човнами. Загальна кількість готових до застосування "Калібрів" може перевищувати 30 одиниць.

"Ворог принципово налаштований продовжувати практику масованих ракетних ударів та атак дронами, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури", — наголосили в командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 22 жовтня сили протиповітряної оборони збили над Україною 11 дронів-камікадзе: десять над Миколаївською областю й один — над Кіровоградською.

У Черкаській області в ніч на 22 жовтня ворог атакував п'ятьма дронами-камікадзе об'єкт критичної інфраструктури.

Вранці 22 жовтня російські війська вдарили ракетами "Калібр" по чотирьох об'єктах критичної інфраструктури в Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях. В Одеській області троє людей дістали поранення. Сили ППО під час цієї атаки збили п'ять крилатих ракет.

Близько опівдня 22 жотвня в Херсонській області українські зенітники збили російський ударний вертоліт Ка-52.

Источник