На півдні ЗСУ знищили ворожий бомбардувальник та 11 танків

За минулу добу на Південному напрямку українські захисники ліквідували 33 загарбників, а також знищили понад три десятки одиниць військової техніки

Такі дані оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку стабільно напружена. Тривають позиційні бої, Сили оборони продовжують покращувати тактичне положення і закріплюватися на вивільнених територіях», — ідеться в повідомленні.

Ворог силами до двох взводів за підтримки двох БМД-2 і танка Т-72 намагався покращити своє положення в напрямку з Архангельського на Іванівку. Успіху не мав, втративши одну БМД-2 і значний відсоток живої сили, відступив.

Українська авіація завдала 13 ударів по противнику, в районі Чкалового знищено надзвуковий ворожий бомбардувальник Су-24М.

«Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 285 вогневих завдань. В тому числі по трьох районах зосередження живої сили, озброєння та техніки в Голій Пристані, Дудчанах і Криничанці, по складах боєприпасів у Дудчанах і Садовому, по пункту управління безпілотниками в Комишанах. Під щільним вогневим контролем перебували Каховський міст і переправа в Дар'ївці. Окупанти не мали жодної можливості ними користуватися», — зазначили українські захисники.

Підтверджені втрати ворога становлять: 33 військових та 31 одиниця техніки, в тому числі 11 танків, п'ять гаубиць «Мста-Б», самохідна артустановка «Гвоздика», а також два склади з боєприпасами в Миколаївському і Херсонському районах.

«У Чорному морі, укриваючись в ракетобезпечному районі, маневрують 15 бойових кораблів, серед яких два ракетоносії — надводний і підводний — що мають у сумі 12 ракет напоготові. Із необгрунтованою мотивацією вигнано в море п'ять великих десантних кораблів», — додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 14 вересня ліквідували близько 53 650 російських військових.

Фото з відкритих джерел

Источник