На півночі України збільшують кількість мобільних груп ППО — Наєв

У Північній операційній зоні постійно збільшують кількість та відточують майстерність мобільних вогневих груп.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє командування Об’єднаних сил Збройних сил України.

За словами командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, “робота командирів у Північній операційній зоні постійно спрямована на підвищення ефективності мобільних вогневих груп. Ця діяльність полягає у збільшенні кількості вогневих груп, а також покращенні майстерності та професіоналізму українських воїнів”.

Під час відповідних тренувань військовослужбовці наполегливо відточують свої вміння та навички для того, щоб під час визначення ворожих цілей у повітрі їхні дії були злагодженими й результативними.

Наєв відзначив військовослужбовців, які працюють у складі мобільних вогневих груп протиповітряної оборони на Сумському напрямку і виконують завдання із прикриття обʼєктів критичної інфраструктури, а також захисту населення.

За його словами, "ці українські захисники збили чотири ударні безпілотні літальні апарати типу Shahed”.

Командувач зауважив, що мобільні вогневі групи озброєні великокаліберними кулеметами. До того, ж кожна група має прожектори для виконання завдань вночі, лазерні цілевказівники і планшети, на яких передається інформація про напрямок руху безпілотників.

“Найближчим часом мобільні вогневі групи отримають переносні зенітно-ракетні комплекси іноземного виробництва”, — повідомив Наєв.

Як зазначили у командуванні, система ППО у Північній операційній зоні має декілька ешелонів. Окрім мобільних вогневих груп тут залучені підрозділи Повітряних сил ЗСУ з більш потужною зброєю із протиповітряного прикриття.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Наєва, вночі 26 листопада у Північній операційній зоні знищили шість дронів Shahed.

Источник